These latest calculations in the DP, with the announcement and elimination of candidates for party leader in the June elections facing the historic leader, show with 'voice and image' that Berisha does whatever he wants with the party he leads...
The Democratic Party is the property of Sali Berisha! Not even the 'ball' plays this, no matter how hard they try inside and outside the DP to articulate such a fact differently! It is impossible for them to convince anyone or pretend otherwise, but even if they do this, they are very wrong!
Berisha has shown since day 'zero' in 1991 the attempt to 'privatize' the DP, he showed it 13 years ago when he resigned after the humiliating defeat against the leftists led by Edi Rama and appointed Lulzim Basha as the 'paper' leader of the DP that he owns this party, he showed it after being expelled from the DP group when he was declared 'non grata' by the USA as he entered the elections without a seal and defeated the official DP, to defeat it in court when he received the party's seal and logo, that the DP has 'immovable property'. He took back the 'property' officially, and from now on everyone can only say: Berisha, enjoy the DP property, as a family!
And these latest calculations in the DP, with the announcement and elimination of candidates for party chairman, in the June elections in front of the historical leader, show with 'voice and image' that Berisha does whatever he wants with the party he leads! He does it openly, even knowing that he is facing the great anger of the democrats but also the silence of the majority of them, who are waiting for the course of events, only after Berisha leaves this life and goes to the arms of the Almighty!
Everyone is tired of Berisha's behavior, of his unreserved use of this party for his personal interests in the face of justice, which has raised a series of accusations, but they are all waiting to see how events will unfold after his departure, even if it is far from this world! Not because they don't understand what is happening in the DP, how the DP has degenerated into such a religion that not only does it no longer claim power, but it has also put its very survival as a political party at risk!
Everyone knows that the DP belongs to Berisha, by choice or by force, this is debatable! After all, Berisha, although he has the majority in this party, does not allow anyone to even think that they can compete against him, even if they lose, for the position of mayor! He wants to subjugate the DP to such an extent that no voice against it will be heard! It is like the work of that tired old man, married to a young woman, who, although he has her ready in bed, due to lack of strength or the force of habit to show dominance, wants to rape her or worse yet, rape her!
Kërkon vetëm bindje, dhe kjo dëshirë e tij është shtuar deri në bezdi, me shtimin e viteve mbi supe, sa tashmë në moshën 82 vjeçare, Berishën e bezdis jo vetë Salianji që ka mbështetje më shumë së të tjerët, por dhe Alesia Balliu e Evi Kokalari e deri Meremja, e cila rastësisht u bë prezente në media! Qoftë dhe përmes ‘meme’-ve! Pavarësisht se tashmë është ‘zgjuar’ dhe ka bënë një ankimim në gjykatë, si dhe në PD, për përjashtimin nga gara për kreun e PD, në vend që të ishte përjashtuar Berisha humbës i zgjedhjeve, sipas nenit “Basha’ të statutit të kësaj partie!
Pra Berisha po garon për kreun e PD me veten! Nuk e dimë se si do të jetë fleta e votimit, si do të formulohet pyetja për votuesin demokrat, për të hedhur votën, pasi në fletë do të jetë vetëm emri i tij, prai Sali Berishës! E mbi të gjitha nuk e dimë se nga kush ka frikë Berisha, teksa ka kërkuar ndihmë dhe nga KQZ për ta pajisur me 70 kuti votimi dhe mbi 100 dhoma të fshehta! Çfarë do të fshehin të shkretët demokratë, pasi kanë vetëm një alternativë për të votuar, të përjetshmin Sali Berisha! Dhe këtë frikë të Berishës, nuk merr përsipër askush ta shpjegojë! As vetë Berisha!
Megjithëse, ditë më parë kreu i PD dhe kandidati i vetëm për postin e kryetarit në zgjedhjet e qershorit, vetë ai, Sali Berisha, ka deklaruar se zgjedhjet në PD këtë radhë janë më të ndershmet në botë, janë një model që duhet ndjekur, ruajna Zot, dhe nga të tjerët! Dhe e hedh ‘topin’ në ‘fushën’ e mazhorancës, teksa deklaron se Edi Rama s’ka lejuar zgjedhje që nga viti 2009 e këtej, kur janë zhvilluar për herë të fundit! Pra i bie që nga koha ku u rizgjodh për të sjellë PS-në në pushtet, të cilën e shpalli fituese më 2013 dhe vijon të qeverisë, vite qeverisjeje që askush nuk parashikon t’ua shohë fundin! Duke e dërguar Ramën drejt rekordeve ët reja të fitoreve rresht!
Pasi për të qenë korrektë me veten, panelistët që bëjnë sikur nuk kuptojnë, demokratët por dhe publikun, ajo që mund të themi është se partia, në parim, është një bashkim vullnetesh, e cila organizohet, zgjedh kryetarin që do t’i dërgojë në fitore në zgjedhjet e radhës! Nëse nuk garanton fitoren, ai largohet, e kanë të fiksuar si nen në statut të gjitha partitë politike, dhe PS e PD! Nëse vijon të fitojë në të gjitha zgjedhjet e radhës, atëherë nuk ka pse ri konfirmohet në krye të partisë fituese kryetari fitues, pasi ai është certifikuar nga vota e qytetarëve shqiptarë! Më konkretisht, Rama ka fituar 4 palë zgjedhje parlamentare dhe po aq vendore, do të fitojë dhe garën e pestë, si në vendore ashtu dhe ato për kuvendin e ri më 2029, e nuk ka si kandidon me një tjetër kandidat brenda PS, për të qenë kryeministër! Është logjikë absurde një kërkesë e tillë!
Kryetari zgjidhet për të garantuar fitoren e partisë që drejton, dhe kur e garanton fitoren, qeveris vendin si kryeministër! Humbësi ikën kur humb. Jo Berisha, të kuptohemi, se ai nuk lëviz më nga drejtimi i PD, sa të jetë gjallë! Është në realitetin e tij paralel! S’ka kurrë faj, ia ‘vjedhin votat’ sa herë humb! Prandaj duhet të marrin fund këto krahasimet, të paktën nga panelistët, se Berisha është në ‘habitatin’ e vet kur akuzon Ramën e PS-në për mungesë demokracie të brendshme, mungesë konkurrence gjë gjëra të tjerë, që vetëm Berishës i ndodhin!
Por në fund të herës, duke parë këtë përpjekje të Berishës për të përjashtuar këdo nga gara me të, për postin e kryetarit të PD, gjithkush mund të bëjë pyetje, më të thjeshtën e mundshme: Pse Sali Berisha nuk do askënd përballë në garë dhe për më tepër këmbëngul se kjo është një garë e ndershme dhe më e përparuara në planet, krahasuar me partitë e tjera?!
Teksa mundohemi të ‘intervenojmë’ në mendjen e çakorduar të Berishës, tashmë në pleqërinë e tij të thellë, është në moshën 82 vjeçare e nuk duhet ta harrojmë këtë, ritheksojmë se askush nuk ia kërcënon postin e kryetarit të PD dhe për pasojë as fitoren në përballjen e qershorit! Dhe sikur të kishte kandidatë përballë! Fitorja do të ishte e thellë, mbi 90 për qind, megjithëse jo aq sa dëshiron Flamur Noka. Por mjaftueshëm për të treguar se e meriton drejtimin e PD!
Berisha, më shumë se sa për garën, ka frikë për atë që mund të ndodhë me ‘pronën’ e tij, PD-në pas largimit nga jeta, larg qoftë, pasi i urojmë jetë sa më të gjatë! Por e themi këtë sepse nëse do të kishte Salianjin apo këdo kandidat tjetër përballë në këtë garën e qershori, që me sa duket do të jetë e fundit e tij për postin e kryetarit të PD, pasi nuk do ta vërë më në diskutim këtë post as formalisht, atëherë secilit kandidat në një rast të mbarmë të mbetjes së partisë pa kryetar, do t’i lindë e drejta e pretendimit për të pasuar Berishën në krye të PD! Për më tepër në të gjitha rastet, ai që është përballur i fundit, sado rezultat të thellë humbës të ketë marrë, është në listë i pari dhe më i favorizuar nga anëtarësia për të qenë pretendent për të drejtuar! Ka vënë ‘shishen’ në radhë për kreun e PD, me një fjalë, dhe kjo me sa duket e ka trembur Berishën!
Berisha e di këtë zhvillim, di dhe forcën që kanë fëmijët e tij madhorë, që dhe sot e kësaj dite fshihen pas të atit, në një moment kur të mbeten vetëm, pa të! Prandaj ka menduar që ta fshijë këtë historinë e kandidaturave përballë tij, për postin e kryetarit, në zgjedhjet që zhvillohen në qershor! Për të mos lënë asnjë ‘gjurmë’ pretendenti në trashëgiminë e PD për familjen e tij biologjike! Është një lloj testamenti i pastër, pa asnjë ‘njollë’ që u lë fëmijëve, për këtë ‘pronë’, që gjeneron epërsi, para dhe e bën faktor relevant politik cilindo familjar që ngjitet në ‘fron’!
That is why Berisha has done all these 'pirouettes', from excluding candidates for the post of mayor, cleaning the lists from the supporters of these candidates and introducing the DP into such an unprecedented scenario of violence for a political party. Simply to not leave any 'rope out' that would endanger the legacy of the DP, to his family members! And this is certain! Despite the cost it brings to the DP itself, which is ruined! But Berisha as an old political 'scaffold' knows well that it is better to have a property, no matter how ruined, but which is yours, than a DP, a shiny property, but whose family is outside its leadership dome! The calculation is clear, cold and functional, so he guaranteed the DP in a 'will' for the family!
Serbia eshte me ne, Serbia eshte me ne!