Practically, Berisha, now 82 years old, is not only the oldest leader of a right-wing party, bring in left and center parties here if you want, in the whole world, we are not talking about tribal leaders or holders of royal crowns, but he is also the longest-serving leader at the head of a political party...
Sali Berisha, from May 23 of this year until 2030, will be the new leader of the Democratic Party! He started out to be elected according to the principle of 'one member, one vote', continued with calls for a vote of confidence for the new democratic leader and ended with a 'referendum' to perpetuate Berisha at the head of the Democratic Party!
Practically, Berisha, now 82 years old, is not only the oldest leader of a right-wing party, bring in left and center parties here if you want, in the whole world, we are not talking about tribal leaders or holders of royal crowns, but he is also the longest-serving leader at the head of a political party!
While he has declared that his election 'will keep Edi Rama awake until 2030', a time that coincides with the general parliamentary elections in 2029, which for Berisha are now apparently won by the SP and Edi Rama, the Doctor will have to complete a full 40 years at the head of the DP.
If it were about consecutive victories in electoral races, come on, forgive me! After all, in political literature everywhere in the world, a party is a union of free wills of membership for a common goal, while the president is elected by these free wills to bring the party to power and to implement the alternative program of this party, in the governance of the country!
A party leader who wins the parliamentary or local elections cannot enter into a vote with a rival candidate to elect a new leader! He leaves only if he wants to retire to private life, leading a quiet 'rotation' in the party and in the governance of the country, which he has led until those moments! A winning party never enters the race to replace the leader who led this victory, with a new leader! The leader is elected by his membership and by the citizens of the country, to govern not only the party, but also the country! This is an axiom, accepted without verification, and cannot be changed either by the political rivals of the winner or by these panelists who, under the sign of 'equality' in this country, an atavism of the time of Enver Hoxha, seek to introduce new 'norms'. They cannot undo this!
While Sali Berisha has practically lost the elections to Edi Rama, since 2013! He has not won any elections, neither parliamentary nor local! Zero victories and 100 percent defeats! Does anyone mean that Lul Basha lost the elections, until 2021, as the leader of the DP and the opposition! What a leader Lulziu was as the leader of the DP!
Lulzim Basha u emërua si person i dëgjueshëm nga Berisha, edhe kur humbiste ri-emërohej po nga njerëzit e Berishës, kryetar. Meqënëse në vitin 2021 u afrua shumë afër partisë fituese me vota, thuhet se koalicioni opozitar i drejtuar nga Basha ishte 30 mijë vota larg PS së Ramës, Lulit të shkretë iu mbush mendja se ishte me të vërtetë kryetari i PD! Rrethanat e sollën që dhe SHBA e shpalli Berishën person ‘non grata’ familjarisht dhe Bashës iu kërkua që ta pezullonte ‘babain’ nga PD! Të vriste ‘babanë’ me një fjalë, atë politik themi! Basha e ‘plagosi’ vetëm, nuk e ‘vrau’!
Pikërisht këtë e priti keq Berisha, cili ishte kreu i vërtetë i PD, ndërsa Basha ishte njeriu që ai e lëvizte që nga prapaskena, për të gjitha arsyet e mundshme, për të mos qënë vetë në publik! Këtu e shkeli Basha, dhe ‘ati’ politik nuk ia fali, e ‘vau birin’. Pas disa goditjeve deri në sulm fizik ndaj selisë së PD, arriti t’i marrë përmes levave të tij në gjyqësor dhe me ndonjë ndihmë tjetër, vulën, logon e selinë e PD, si dhe ta dëbonte përfundimisht jo vetëm nga PD por dhe nga skenat politike! Duke i marrë dhe deputetët më të afërt, se anëtarësinë e kishte gjithnjë Berisha!
Madje e shpalli dhe armik të ‘parevokueshëm’, duke ia mbyllur derën përfundimisht në PD! Të njejtën gjë bëri dhe me Alibeajn. E tashmë së fundmi, edhe me Salianjin e Balliun, të cilët ‘gabuan’ kur menduan se mund të bënin kandidatin për kryetar të PD, duke rivalizuar Berishën! Madje i përmendën dhe faktin që sipas nenit “Basha’ ai duhej të ishte larguar menjëherë nga drejtimi i PD, për t’ju hapur rrugën e kandidimit të ‘mëtonjësve’ të rinj për kryetar partie! I përmendën nenin “Basha”, pra me Lulin brenda dhe pikërisht për këtë arsye u ‘xhindos’ Berisha, i cili i përjashtoi jo vetëm kandidatët, por dhe mbështetësit e tyre! Duke garuar me veten!
Nuk donte probleme Berisha në pronën e tij, PD-në! E donte rrugën të pastër, një hipotekë të pastër e pa asnjë ‘njollë’ në testamentin e lënë për fëmijët kur të vijë e ta marrë i Plotfuqishmi! Sa më vonë nëse varet nga dëshira jonë, dhe pastë jetë sa më të gjatë, si me apo pa këmbë e dorë! Të jetë aty, si një ‘aset’ i fortë për PD-në dhe për qytetarët që ta kenë si ‘etalon’ për të treguar se si duhet të jetë një kryetar partie që të mos marrë kurrë vota për të qeverisur këtë vend! Këte di dhe vetë Berisha, por bën sikur s’kupton, ndaj dhe ‘referendumin’ e 23 majit ku u zgjodh si kryetar i ‘ri’ i PD, e quan si më demokratikun në botë dhe një “plumb për armikun Edi Rama”!
Kënaqet jo vetëm se u zgjodh, por argëtohet akoma më shumë me ‘freskun’ që i bëjnë ata që nuk e duan madje as gjallë mbi tokë, por që i janë afruar me të, vetëm për një copë mandati deputeti dhe për të shpresuar se kjo mund të vijojë dhe në të ardhmen, ‘radhë’ që nis nga Gaz Bardhi, e vijuar me Gjekmarkajn dhe emra të tjerë rrotull tyre! Ndërkohë që Noka, Vokshi dhe grupi tjetër i besnikëve të tij, natyrshëm e quajnë nder t’i shërbejnë. Për më tepër që nuk kanë lëvizur nga mbështetja ndaj tij kurrë, ndoshta e vetmja vlerë e tyre, dhe sikur kjo besnikëri të jetë bërë nga zori dhe pamundësia për të bërë hajr larg Berishës! Ama s’kanë lëvizur nga Berisha asnjëherë!
Dhe meqë jemi tek shifrat, Berisha në vitin 2030 kur përfundon ky mandati i 23 majit si kryetar, mbush plot 40 vite si kryetar partie! Eshtë rekord më vete, dhe i njejtë me atë të ‘babait të tij shpirtëror’, Enver Hoxha, kryetarit jetëgjatë komunist. Ku për për hir të së vërtetës gjatë luftës e deri në vitin 1948, Partia Komuniste ishte në ilegalitet e vendin e ‘udhëhiqte’ Fronti Demokratik! Por për lehtësi, e lëmë që Enveri qëndroi Sekretar i Parë i PKSH e më pas PPSH, plot 40 vite! E mbi të gjitha ai u nda nga jeta më 11 prill 1985, duke qënë njëherësh Sekretar i Parë i PPSH, dhe drejtues i vendit, homazhet iu bënë si sekretar i parë pa asnjë shkëputje!
Por dhe Berisha mbush në vitin 2030 plot 40 vite si kryetar i PD, pikërish aq vite sa ka qeverisur PPSH-në Enver Hoxha! Por ama, Berisha po rrezikon rekordin e Enverit, pasi duke qënë se është një racë që jeton gjatë, ndërkohë që në PD nuk ka asnjë rival, mund të marrë me referendum dhe një mandat tjetër, deri në 2034, dhe rekordi i Enverit thyhet njëherë e mirë! Duke e bërë ish diktatorin komunist që të ‘rrotullohet në varr’ dhe të ‘dridhet, pasi nuk e ka menduar askush që rekordi i tij do të thyhej nga një udhëheqës post-komunist! Dhe për më tepër që e mban veten për të djathtë! Berishës nuk po ia llogarisim 25 vitet pa shkëpuetje, si anëtar e sekretar i PPSH, nga më të devotshmit madje, pasi nuk ishte “Sekretar i Parë”!
Sa për faktin se do të vdesë si kryetar partie njësoj si Enveri, këtë e ka mbyllur me kohë dhe vakt Berisha! Që në momentin e ‘hipotekimit’ të PD si pronë të familjes së tij, një biznes ky me të vërtetë madhor dhe fitimprurës që sjell mbështetje, mbrojtje përballë drejtësisë por dhe ndonjë lek, të kuptohemi! Janë mësuar me lekë tashmë, kanë dhe vila jo vetëm në Tiranë e Durrës, kanë banesa jo vetëm në disa qytete kryesore të vendit, por dhe në kryeqytetet e qytetet më të mëdha në vendet anëtare të BE! E ka pranuar vetë vajza e ish kryeministrit! Ndonëse SPAK është bërë i pandjeshëm ndaj këtyre pohimeve, dhe Berishën pritet ta ‘dënojnë’ vetëm pas vdekjes fizike! Që përkon me përfundimin e mandatit të vetë SPAK! Po shtyje ta shtyjmë këtë ‘patate të nxehtë’!
Finally, Berisha is the man of records! In the DP we say! He is threatening his own spiritual 'father' with his records! By becoming 'zero' and these records of staying in water, not swimming, since Berisha has never known how to swim! Meanwhile, the Democrats are ready to break records, since they are the only party members on the planet who support a political 'corpse' to lead them, only in opposition! Until he takes the DP itself to the grave, to give it a double ceremony!
Berisha has prepared the political 'funeral' of the DP with time and effort! But he sealed it on May 23, when he was 'ratified' as the leader of the DP! Having not received any congratulations from any sister party of the EPP! Not even from these Albanian right-wing parties in Kosovo or in the region! He has not been congratulated even by the leaders of the allied parties in Tirana! But Berisha will break Enver's record, he will spend his 40 years as the "First Secretary" of the DP! He will go into eternity as the leader of the DP, like Enver of the ALP! It is certain!
Shihni mire buzeqeshjen shpifarake me me shume pixel kush e ka eh, balashi Tropoxhes.