Ti jeton në "Kopshtin e Edenit" si faraonët e mijëra shekujve më parë...
Fama globale??? Nuk jemi ne epokën e gurit. Ndoshta të mbretërve kryeministrorë, po.
Jemi në periudhën e Inteligjencës Artificiale, ku në milionat e sekondës; dhe me shume pak lekë mund të arrish çdo cep të botës dhe çdo individ të botës globale për mirë apo për keq.
Ti jeton në "Kopshtin e Edenit" si faraonët e mijëra shekujve më parë.
Ti jeton në kullën e fildishtë të arrogancës dhe të urrejtjes ndaj popullit tënd.
Jemi vendi i fundit në Evropë në testimin PISA.
Pra, të fundit për cilësinë e arsimit.
Jemi të parët për koston e lartë të pagesës nga xhepi të faturave shëndetësore, me rreth 65% të shumës së çmimeve të ilaçeve.
Jemi të fundit për sigurimin e ujit të pijshëm në qytete dhe fshatra.
Jemi të parët në pamundësinë e blerjes së shtëpisë së parë.
Sepse ti ndoqe modelin: Shqipëria sa më e shtrenjtë dhe shqiptarët më të varfër.
Jemi të fundit në garantimin dhe gëzimin e pronës private.
Jemi të parët, të ndëshkuar nga drejtësia e mohuar
Jemi të fundit jo vetëm në Evropë, ku:
(i) drejtësia vonohet deri në 21 vite dhe
(ii) stoku dosjeve të pa shqyrtuara janë rreth 200 mijë.
Para pak ditëve rezultuam të parët në Evrope ku të rinjtë dëshirojnë të braktisin vendin e tyre.
Përqindja ishte
(i) tronditëse,
(ii) shpirtëtisht dërmuese
(iii) ekonomikisht vrastare për ekzistencën tone në të ardhmen, jo shumë të largët.
Janë mbi 67% e të rinjve që duan ta braktisin vendin e tyre.
Jemi në shekullin e 21, në shekullin ku fama nuk blihet, po fitohet.
Më shumë "famë" Shqipëria ka marrë nga "flamingot" sesa nga një këngëtar;
(i) 400 milion $ pasuri
(ii) bipolar,
(iii) urrejtjenxitës dhe
(Iv) kontravers.
Të cilin e braktisën kompanitë më të mëdha sponsorizuese si Adidas për nxitjen e antisemitizmit dhe lartësimin e Hitlerit.
Po pse nuk promovohet Shqipëria nëpërmjet Dua Lipës dhe talenteve të tjera me famë botërore nga trojet shqiptare?
Ti nuk financove këngëtarin,
Ti financove organizatorët.
Babëzia jote për pushtet, deri kriminale, nuk ka kufi:
(i) etik,
(ii) moral,
(iii) shoqëror,
(iv) Pergjegjesi buxhetore
(v) papërgjegjshmëri politike
Koha është gjykatësi më i madh!
Kujdes nga mallkimi me shpirt i njerëzve të varfër të vendit tonë!
Bravo Ben!
Ne diskutimet qe Ben neper conference KM I ndertuar Rama , Shiloh kjarte se ai e urren popullin e Talley me Te , e quan normals qe 50% e popullsise Shqiptare eshte ne nivelin ekstreme Te varferise , thote se change 4,2 miljon euro qe ja mart popullit nder me Te varferit ne bote dhe pagan West qe Te Kenny ai me origins e tij , . Me keto mend e ka rrjepur popullin me qindra miljarde euro Te fonde e publike per vete e qeveritatet e tij . Eshte nje km komplet i papergjegjshem , ku la civita I thote km gangster . Me Ramen km Shqiperia do behet vendi I vetem ne bote ku njerezimit do vdesin nga uria . E pate ne Turqi , bente si karagjoz per Te tether vemendjen e Trump I cili e nori totalisht . Ne Shqiperi me eurot e krimit nga droga qe e kanabizoi gjithe Shqiperine , vendors narkodiktaturen. narkoshtetin , narkopolicine e narkoadministraten e narko bashkite qe ne menyre kriminale Te granite gjithe pushtetet. Rama eshte e keqja me e madhe qe e ka gjet Shqiperine qe po e shet cdo dite sikur tha kishte lene i ati e e ema , e keqja me e madhe qe e ka gjet popullin qe I ka shkruar thika ne koc nga shtypje e repression I I qeverise dhe varferise ekstreme ku po e con nje km sharlatamn. karagjoz me nderkombetare dhe diktatore I eger me popullin e opposite . Prandaj kerkeds at e protestes Jane Te Kiara , aniline I gjithe lightener me Te cilat vjedh e shtyp e varfer on popullin , dhe doreheqje Protesta nuk eshte per Zogu e pellumba qe ai pa pike turpi thote jashte , po per shtypje te popullit Varferimit Te tij , shitjes se Shqiperise dhe vjedhje e caliphate Te fonde e publike e emergence Poshte qeveria kriminale Rama , dorehiqu sa me Parë , doreheqja eshte minimum. Per nje km Te papergjegjshem , hajdut e minor me popullin dhe servil e karagjoz me nderkombetare .
E bukura është edhe i zi, edhe nazist (nga ata që nazistët i digjnin automatikisht) edhe antiçifut, edhe me një tallava të tmerrshme. Secili lypës, shishembledhes ti dhe une (pavarësisht se nuk e shohim duhet të paguajmë nga 5 euro, familjet nga 1 kg djathtë. Shpirtrat e atyre qe do përcëllohen nga zjarret (me 4.6 milion dollarë 3 milion për montim çmontimin e stadiumit ble avionin kanadez më të .mire në botë për fikjen zjarri (Bombarder, Suuper Scooper, .me 250 orë fluturim nuk do bërtasin Rama ik, por Rama vdis. Vetëm për këtë protesta duhet të mos ndalë asnjëherë deri sa të shkojë në ferr bashkë me atletet e bardha patronazhistët dhe Zeqinerat
ANALIZË e SHKËLQYER nga ZOTI ARBEN MALA????????????????????????????????????
Po guxoj ta permbledh shkrimin e zotit Malaj ne një fjali te vetme: djalli i ulur ne karrigen e kryeministrit.