TAGS-AT E JAVËS

Forum22 Nëntor 2025, 13:55

Në kërkim të gjyqtarëve dhe prokurorëve të ndershëm… të zhdukur nga sistemi

Shkruar nga Arben Llangozi

Në kërkim të gjyqtarëve dhe prokurorëve të

Në drejtësi nuk ka gjyqtarë dhe prokurorë të ndershëm; ndryshon vetëm çmimi i korrupsionit.

Sot, rastësisht, takova dikë që është pjesë e sistemit të drejtësisë. Po i flisja për gjyqtarët e rinj dhe i thashë “Duket sikur këta gjyqtarët dhe prokurorët e rinj janë të ndershëm…”.

Ajo më hodhi një vështrim të qetë dhe pa hezitim, tha,“Arben, të kërkosh një gjyqtar apo prokuror të ndershëm në Shqipëri është po aq e vështirë sa të gjesh një femër të virgjër… në maternitet… duke lindur”.

Unë qesha, por jo nga gëzimi qesha me ironi, duke kuptuar goditjen e saj të drejtëpërdrejtë. Ishte aq e sinqertë dhe e pamëshirshme sa nuk mund të mos ta vlerësoja. I premtova se do ta bëj publike këtë shprehje, sepse ishte e goditëse dhe ironike dhe përmbledhëse e realitetit.

Në drejtësi nuk ka gjyqtarë dhe prokurorë të ndershëm; ndryshon vetëm çmimi i korrupsionit. Disa janë më “të shtrenjtë”, disa më “të lirë”, por rezultati është gjithmonë i njëjtë, korrupsioni triumfon, ndërsa ndershmëria mbetet një luks i pamundur.

1 Komente

1. F
    Feti Dema

Avokat! Po të kalojnë në hetim pasuror dhe tu hapen telefonat të gjithë antarëve të komisioneve që kryen vetingun , njëjtë si Znj. Belinda Balluku , do duhet që shumica dërmuese e tyre ti falen burgut. Dhe gjysma e atyre që janë nxjerë jashtë sistemit të kthehen në sistem. Antarët e komisioneve të vetingut punuan me porosi partie. Pa çmontuar sistemin që ngriti Ramiz Alia dhe qe e sofistikuan më tej me radhë, pa themeluar pluralizmin politik shqiptar, nuk ka si të ketë sistem drejtësie .Sa herë ta ngresh do ta zhys në batakun e vetë 'Paria e Tiranës'. E korruptuar deri në palcë.

Lini një Përgjigje